torsdag 9. februar 2017

Hjemmelaget fiskeburger med hjemmebakte brød

Heldigvis husket vi å ta ut fisken fra fryseren i går!
I dag har jeg laget hjemmelaget fiskeburger til middag. Det er faktisk ikke noe hokuspokus å lage burgerne selv, og så blir de mye bedre.
Fiskeburgere er mettende og god mat som hele familien liker.
Du kan bruke hvilken som helst type fisk. I dag skal jeg bruke torsk, simpelthen fordi jeg har mye torsk i fryseren.

Jeg bakte burgerbrødene, selv om jeg ofte velger å kjøpe ferdige brød. Som nevnt tidligere, deffer vi litt for tiden -da er det greit å bruke så grove brød som mulig.


Grove hamburgerbrød (8 stk)
  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl vann
  • 250 gram sammalt hvete
  • 250 gram grovt rugmel
  • 1 kork eplecidereddik
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • solsikkekjerner
Fiskeburger med rugbrød

Varm melk og vann lunkent. Bland sammen mel gjær og olje. Pisk egg sammen med melk, eddik og vann. Bland så alt sammen og elt på lav hastighet i 5-6 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse. Den kan godt stå en time. Jeg lot deigen stå lunt mens jeg var på tur med bikkja. Del deigen i 8 like store deler . Rull til boller og trykk dem ut på stekebrettet. Sett dem lunt og etterhev i 30 minutter.
Pensle med vann og strø over solsikkekjerner. Stek på 225 grader i ca 10 minutter.

Du lurer kanskje på hvorfor du skal ha eddik i brøddeigen? Rug kan ikke binde glutennettverk på samme måte som hvete, men inneholder mye fiber som binder vannet. Nå man bruker mer enn 30% rugmel i baksten er det lurt å tilsette syre. Syren senker pH-verdien i deigen og gjør at brødet ikke blir tungt og klissete etter steking.

Fiskeburger

  • 500 gram torsk
  • 1 klype salt
  • pepper etter ønske
  • 1 toppet ss potetmel
  • 1 dl vann, melk eller fløte
  • 1/2 finhakket rødløk
  • finhakket dill etter ønske
Tørk godt av torsken og skjær den i biter og ha dem i foodprosessor. tilsett salt og kjør til alt er blandet. Spe forsiktig med iskaldt vann, melk eller fløte. Ha i maisenna, finhakket løk, dill og pepper. Bland godt.
Ta litt kaldt vann på hendene og form store, litt flate fiskeburgere. Stek dem i stekepanne med smør, margarin eller olje i ca 4 minutter på hver side.

Del hamburgerbrødene og bruk det tilbehøret som du liker best. Vi pleier å bruke babyleafsalat, drømmelett, tomat, løk og agurk, men bare fantasien setter grenser for hva du kan bruke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar