torsdag 16. februar 2017

Rask thai-suppe


I dag skal vi lage thai-suppe til middag. Det er en suppe vi har laget mange ganger før i forskjellige varianter. Grunnoppskriften er klassisk, så kan man tilsette hva man vil av kjøtt, fisk eller skalldyr. I dag blir det med strimler av kyllingfilet i suppen vår.

Dette trenger du til 4 personer
  • 1 grønn paprika
  • 2 gulrøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 4 cm ingefær
  • Kokosolje eller Cocosa.
  • 1 ts korianderkrydder
  • 1 boks med kokosmelk
  • 2 ts rød curry paste
  • 1 ts sambal olek (evt 1 rød chili)
  • 1 buljongterning (fiskebuljong om du skal ha fisk eller skalldyr i, kjøttbuljong om du skal ha kjøtt i osv.)
  • 2.5 dl vann
  • 10 sukkererter
  • Ca 500 gram kyllingfilet


Sånn gjør du
Varm en spiseskje med kokosolje i en tykkbunnet gryte på middels varme. Kutt paprika, løk, gulrøtter i biter. Surres i et par minutter. Press eller finhakk to hvitløksfedd og riv ingefæren i gryta. Strø korianderkrydder over. Ha i currypaste og sambal olek (eller chilli).

Hell over vannet og ha i buljongterningen. Kok opp. Hell i kokosmelk. Kutt kyllingfilet i strimler og ha kjøttet i gryta. Del sukkerertene i to og ha i før du skrur ned varmen og legger på lokk. La trekke i ca 7-8 minutter. Server!



Hvorfor er denne middagen sunn?
Hvitløk har dokumentert effekt på å motvirke høyt kolesterol og høyt blodtrykk, det holder blodårene myke og fleksible og det har en anti-inflammatorisk effekt. Kyllingbrystfilet inneholder svært lite fett og er, gitt at den er økologisk, en sunn kilde til protein. Om du trener hardt er ingefær svært nyttig, forskning har vist at ingefær reduserer muskelsmerter med 25%. Kombinasjonen ingefær og chili reduserer, i følge American Chemical Society, faren for kreft.

Kilder: Science Daily





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar